Scheren met Dermalogica

Dermalogica is de eerste die met dit drie-stappen plan gelet heeft op het groeipatroon van de haren, de soort baardharen en de conditie van de huid. Zo is de huid na een scheerbeurt met Shave system niet alleen super glad, maar ook super verzorgd.

Voor het eerst geen angst bij het scheren voor irritaties, roodheid, scheerbobbeltjes of sneetjes. Het exclusieve drie-stappen-systeem Shave van Dermalogica houdt rekening met het type baard, het haargroeipatroon en de conditie van de huid. Dat resulteert in een super gladde en een super verzorgde huid, zonder enig letsel.

Hoe je moet scheren

Is de huid slecht geschoren dan ziet ze er niet goed uit en voelt niet prettig aan. Er zijn wondjes, schrammen en ingegroeide haren. Er komt meer voor een gladde, goed verzorgde huid kijken dan een scheermes dat over je huid glijdt.

Dermalogica, expert op het gebied van verzorging, heeft een eenvoudig drie-stappen systeem (pre-shave, shave, post-shave) ontwikkeld dat rekening houdt met de conditie van de huid, baardgroei en type baard voor een gladgeschoren huid die er goed verzorgd uitziet en geen sporen vertoont van het scheren.

Met de haargroei mee

Naast gebruik van de juiste producten voor de conditie van de huid en baardtype is het curciaal een scherp, schoon mesje te gebruiken en met de haargroei mee te scheren. Ieder mens heeft zijn eigen haarpatroon en het is belangrijk mee te gaan in de haarrichting bij het scheren. Delen van gezicht en hals hebben een ander haarpatroon waardoor de haargroei ook een andere richting op gaat. Dat is vooral het geval bij de kin, onder de kaaklijn en laag in de hals. Ongeveer een tot drie dagen na het scheren is het haarpatroon goed te zien. Ga met je hand over de baardharen en dan voel je welke richting ze op gaan.

Een zware, stugge baard vormt een uitzondering. Dan mag wel tegen de haargroei in worden geschoren, maar pas nadat eerst met de haargroei mee is geschoren. Dan zijn de haren korter en krullen ze minder snel terug. Na de eerste scheerbeurt wel weer alle scheerartikelen opnieuw gebruiken voor de tweede scheerbeurt.

De juiste druk

Het ontstaan van schrammen, wondjes en roodheid is ook afhankelijk van de druk op de huid met het scheermes. Te hard drukken geeft geen gladder resultaat. Wel worden huidcellen verwijderd en dat geeft irritaties. Bij een scherp mesje is minimale druk voldoende om de haren te verwijderen. Scheer met rustige, constante bewegingen van 2,5 tot 5 cm. Spoel het mesje goed af na iedere streek. Een schoon mesje garandeert een gladder effect.          

Wat wel en wat niet

  • Scheer met de haargroei mee en er niet tegen in. Als het nodig is om toch tegen de haargroei in te scheren, dan eerst na het aanbrengen van de scheerproducten met de haargroei mee scheren, afspoelen, opnieuw producten aanbrengen en met de haargroei mee scheren.
  • Scheer na het douchen dan is de huid wat zachter.
  • Vermijd alkalische producten en zeep, die drogen de huid uit.
  • Gebruik geen after-shave producten met alcohol. Die verzachten niet, maar veroorzaken eerder pijn, dragen bij tot irritaties en helpen niet de natuurlijke beschermende barri√®re van de huid te herstellen.